Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson

Weet u net dat u Parkinson heeft of weet u het al geruime tijd? Merkt u nog geen beperkingen of heeft u uw beperkingen al geaccepteerd? Misschien is het zelfs zo dat u dagelijkse betekenisvolle activiteiten niet meer naar wens kunt uitvoeren. Heeft u bijvoorbeeld moeite met het omdraaien in bed of met traplopen? Of lukt het niet meer om te fietsen? Of kosten de activiteiten u enorm veel energie? Om ervoor te zorgen dat u zich weer prettiger voelt en comfortabeler kunt leven, kunt u ergotherapie inzetten. U krijgt dan begeleiding van een ergotherapeut. Ergotherapie richt zich namelijk op het verbeteren van dagelijkse betekenisvolle activiteiten. Als deze, om wat voor reden ook, niet meer naar wens uitgevoerd kunnen worden, dan kan Ergo Es u helpen om deze activiteiten weer zo optimaal mogelijk uit te voeren. Zo kan de kwaliteit van uw leven verbeterd worden. Wij staan voor u klaar om u te helpen, te adviseren en te begeleiden. Ergo Es. Dus jij bestaat.

Onze werkwijze

Ergo Es werkt volgens de richtlijnen van ParkinsonNet, waarmee we tot een persoonlijke aanpak komen. We beginnen met een intakegesprek, waarin we uw situatie gaan bekijken. We inventariseren de problemen die u ervaart en stellen op basis daarvan doelen. Daarmee kunnen we een plan van aanpak opstellen, dat we vervolgens zullen uitvoeren. Na afloop van de ergotherapiebehandeling evalueren we de resultaten daarvan en daarna geven we nazorg (indien gewenst).

Heb ik baat bij ergotherapie bij de ziekte van Parkinson?

Wellicht vraagt u zichzelf af of ergotherapie nu al nodig is, terwijl u eigenlijk weinig problemen ervaart van de Parkinson? Met behulp van de ergotherapie wordt u aan de hand genomen om de activiteiten in uw dagelijkse leven eens onder de loep te nemen. U wordt geholpen met uw energie te verdelen door de dag heen, met het uitproberen en eventueel aanvragen van hulpmiddelen die nodig zijn om uw leven (in een later stadium) te vergemakkelijken. Bij de ziekte van Parkinson kunt u zich zowel lichamelijk als geestelijk minder voelen dan voorheen. Bij de ergotherapie werken we stapsgewijs aan uw problemen, zodat u weer beter in het leven kunt staan. De ergotherapeut kijkt daarbij naar de activiteiten in uw dagelijks leven, geeft u inzicht in uw situatie en helpt u bij de aanvraag van hulpmiddelen.

Neem direct contact met ons op!

Wilt u de stap nemen om ergotherapie bij uw Parkinson in te zetten? Ergo Es staat voor u klaar. We zijn werkzaam in de gemeente Berkelland (Beltrum, Borculo, Eibergen, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Neede, Noordijk, Rekken, Rietmolen, Ruurlo) en Lochem (Barchem). Schroom niet om contact met ons op te nemen door het contactformulier in te vullen of door telefonisch contact met ons op te nemen.

Contact opnemen