De ergotherapeuten stellen zich voor

bg_image

MARISE VREUGDENHIL
Ergotherapeut

In 2002 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en sindsdien werk ik als ergotherapeut. Ik heb in verschillende verpleeghuizen gewerkt, waar ik voornamelijk op de revalidatieafdeling werkte. Vanaf 1 januari 2017 ben ik volledig in de eerste lijn gaan werken en ben ik samen met mijn compagnon de praktijk gestart. Sinds oktober 2018 werk ik volledig voor de praktijk en neem mijn ervaring met revalidatie, eerste lijn, psychogeriatrie en somatiek met me mee. In 2019 heb ik de praktijk uitgebreid met een locatie in Lochem en Eibergen.

In 2009 ben ik Cognitief Revalidatie Therapeut (CPCRT) geworden, waarna ik me ook heb aangesloten bij de Internationale Society of Cognitive Rehabilitation (SCR). Van 2015 tot 2019 ben ik voorzitter van het bestuur van SCR Nederland geweest. Ik ben breed georiënteerd op verschillende diagnoses zoals hersenletsel, ziekte van Parkinson, MS, orthopedie etc. In 2017 heb ik mij aangesloten bij ParkinsonNet en in 2019 bij MS Zorg Nederland. Ik heb mij gericht op (jong)volwassenen en ouderen. In 2020 heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van Covid-19 (Corona) en Sensorische Integratie (prikkelverwerking).

Susan Berens
Ergotherapeut

Graag stel ik mezelf even aan jullie voor. Mijn naam is Susan Berens en ben afgestudeerd ergotherapeut. Sinds mijn afstuderen heb ik ervaring in de ziekenhuissetting maar met name met het behandelen en begeleiden van cliënten in de eerste lijn.
Ik zit niet stil en volg graag cursussen aanvullend op ons vakgebied. Ik specialiseer mij op de doelgroep ouderen 75+ en mensen waarbij er een disbalans is tussen belasting en belastbaarheid om wat voor reden dan ook. Het mooie aan mijn werk vind ik dat ik mensen mag helpen met het zoeken naar oplossingen om hun dagelijks handelen te optimaliseren. Vaak komen mensen zelf tijdens gesprekken al op hele mooie ideeën. Dat is juist wat we willen we willen zien, de eigen kracht van de mens benutten en hen hiermee zelf tot de oplossing laten komen is het meest effectief! Als dit lukt maak ik altijd even een vreugdedansje.
Tijdens behandelingen bied ik;
– Een luisterend oor
– Open en eerlijke communicatie
– Een helpende hand als het gaat om regelzaken en aanvragen
– Voldoende ruimte, tijd en mogelijkheid voor vragen en opmerkingen
Ik hoop mensen met mijn kennis goed te kunnen ondersteunen en adviseren waar mogelijk. Hiermee hoop ik de persoon een positief gevoel van eigenwaarde te geven, zelfredzaamheid te vergroten en dagelijkse activiteiten voor de persoon weer mogelijk te maken. Heeft u problemen met wat voor dagelijkse activiteiten dan ook, wellicht kan ergotherapie u dan helpen en bent u bij ons aan het juiste adres!
Lieve groeten, Susan Berens