Cognitieve revalidatie therapie van Ergo Es

Heeft u in verband met hersenletsel moeite met het uitvoeren van betekenisvolle activiteiten in uw dagelijks leven? Merkt u dat cognitieve vaardigheden die daarvoor vereist zijn niet meer zoals vroeger zijn? Dan heeft u wellicht baat bij cognitieve revalidatie therapie. Ergo Es kan u helpen om deze activiteiten weer zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren. Hierdoor wordt de kwaliteit van leven verbeterd! Ergo Es is een eerstelijns praktijk voor Ergotherapie in de gemeente Berkelland en Lochem. Graag helpen we u verder in uw situatie.

Mensen met hersenletsel hebben moeite met het verwerken van informatie en daarom moeite om te handelen. Het doel van cognitieve revalidatie therapie is het herwinnen van cognitieve vaardigheden die die ten gevolge van hersenletsel beperkt, veranderd of verdwenen zijn. Daarbij kunt u denken aan geheugen of concentratieproblemen, snelheid van denken, het vermogen om te plannen of organiseren en het in balans houden van activiteiten op een dag. De cognitieve revalidatie therapie bevat het opnieuw leren van activiteiten, het leren om strategieën toe te passen en/of het leren gebruik te maken van externe hulpmiddelen. Bij Ergo Es zijn we gespecialiseerde therapeuten in cognitieve revalidatie therapie. Ook hebben we ervaring met het behandelen, adviseren en begeleiden van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), Parkinson en EDOMAH (waar ouderen met dementie en mantelzorger(s) centraal staan).

Waarbij helpt cognitieve revalidatie therapie?

Cognitieve revalidatie therapie is bedoeld voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH, Parkinson, dementie). Als u behoort tot deze groep mensen kan u als gevolg van uw aandoening problemen ervaren met het uitvoeren van bepaalde handelingen. Cognitieve revalidatie therapie helpt bijvoorbeeld wanneer u moeite heeft met het onthouden van dingen, niet goed kunt plannen en organiseren of bijvoorbeeld het lastig vindt om een balans te vinden in de bezigheden gedurende de dag. Met cognitieve revalidatie therapie wordt gewerkt aan het herwinnen of compenseren van dergelijke cognitieve vaardigheden. Dat dat stelt u vervolgens in staat om minder last te hebben van uw cognitieve stoornissen of om beter te leren omgaan met uw beperkingen.
Uiteindelijk verbetert dit de kwaliteit van uw leven. De ergotherapeut werkt met u samen om deze handelingen op zinvolle wijze weer in uw omgeving uit te kunnen voeren. Deze omgeving biedt hiertoe mogelijkheden, maar stelt ook eisen.

Onze werkwijze

Eerst volgt een gesprek waarin we samen met u (en eventuele mantelzorgers/familie) de problemen die u ervaart in kaart te brengen. Vervolgens bekijken we samen hoe we de problemen zo effectief en efficiënt mogelijk kunnen verminderen. Een ergotherapiebehandeling is zeer praktisch. Dit houdt in dat we daadwerkelijk de activiteiten gaan uitvoeren en oefenen. Na afloop van de cognitieve revalidatie therapie evalueren we de effectiviteit daarvan met u. Ook kunnen we u nazorg en advies bieden. Wanneer u vragen heeft over financiering, woningaanpassingen, hulpmiddelen en mobiliteit, dan geven we u daar graag een advies over.

Neem contact met ons op!

Herkent u zich in deze omschreven situatie? Denkt u baat te hebben bij cognitieve revalidatie therapie? Kies dan voor Ergo Es. We behandelen bij voorkeur in de thuissituatie, maar u heeft ook de mogelijkheid om naar onze praktijk te komen. We behandelen, adviseren en begeleiden (jong)volwassenen en ouderen met lichamelijke en/of cognitieve beperkingen in Berkelland (Beltrum, Borculo, Eibergen, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Neede, Noordijk, Rekken, Rietmolen, Ruurlo) en Lochem (Barchem). Schroom niet om contact met ons op te nemen door het contactformulier in te vullen of door telefonisch contact met ons op te nemen.

Contact opnemen