Voor wie zijn wij er?

Ergotherapiepraktijk Ergo Es behandelt, adviseert en begeleidt (jong)volwassenen en ouderen met lichamelijke en/of cognitieve beperkingen in Berkelland (Beltrum, Borculo, Eibergen, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Neede, Noordijk, Rekken, Rietmolen, Ruurlo) en Lochem (Barchem).

De beperkingen die u in het dagelijkse leven ervaart, kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals ouderdom, ziekte/aandoening of trauma. Hierbij kunt u denken aan dementie, beroerte, Ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose, reumatische aandoeningen, orthopedische aandoeningen.

De ergotherapeut is gespecialiseerd in Cognitieve Revalidatie Therapie (CRT) en heeft expertise op het gebied van het behandelen van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Ik ben CPCRT gecertificeerd en lid van de SCR (Society for Cognitive Rehabilitation).

Cognitieve revalidatie therapie richt zich op het herwinnen van cognitieve vaardigheden (o.a. snelheid en vermogen van denken, geheugen, concentratie, probleemoplossend vermogen, planning en organisatie, balans in activiteiten gedurende de dag), die ten gevolge van hersenletsel beperkt, veranderd of verdwenen zijn. Doel van de therapie is het verbeteren van de vaardigheden om alledaagse handelingen weer te kunnen uitvoeren. De therapie bevat het opnieuw leren van vaardigheden, het leren om strategie├źn toe te passen en het leren gebruik te maken van externe hulpmiddelen (bron: cognitieverevalidatie.nl).